29 май 2024, сряда

* Преполовение. Св. прпмчца Теодосия (Тип. с. 465)
church

Велбъждският епископ Исаак и Ангел Ангелов – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-06-28.jpg

Днес, 28 юни (сряда), предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия  „Епархийски глас“.

Броени дни след епископската му хиротония гост ще бъде най-новият архиерей на Българската православна църква – Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит. С него ще поговорим за мисията и отговорността на епископа. Той ще разкаже и за своя път във вярата и монашеството. Ще пребродим през неговата духовна биография: от детството в родното Банско, през Семинарията в София, до Москва, Видин и Кюстендил. Няма да пропуснем да обсъдим и предстоящия утре празник на св. първовърховни апостоли Петър и Павел.

Във втората част на програмата по телефона ще се включи иподякон Ангел Ангелов, организатор и участник в провелата се наскоро 3-та национална младежка среща на православните християни от различни епархии. Събитието се проведе с благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан именно в Града под липите – Стара Загора.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и чрез мобилното ни приложение „Епархийски глас“.