10 декември 2023, неделя

10 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мчци Мина, Ермоген и Евграф. Гл. 2, утр. ев. 5,ап. Еф. 6:10-17 (с. 252), лит. ев. Лк 13:10-17
church

Вторият концерт от цикъла концерти с църковнославянска музика в столицата е на 25 май

| Автор: Софийска света митрополия

koncert.png

На 25 май в Столична градска художествена галерия ще очакваме втория от цикъла концерти на православния хор „Покров на Пресвета Богородица" по проект „Хоровата църковнославянска музика в столицата – наследство и съвременност", осъществяван с подкрепата на Столична община. В интересния формат на концерт-лектории, отново със специалното участие на ученическия хор на НГДЕК „Константин Кирил Философ", ще продължим да се запознаваме с богатото ни духовно музикално наследство и да се наслаждаваме на изпълнението на някои от прекрасните произведения за църковни хорове на именити наши и руски композитори като Петър Динев, Ангел Попконстантинов, Павел Чесноков, еп. Константин Преславски, митр. Иларион Алфеев и др.

Първият концерт от цикъла бе на 15 май в храм „Покров Богородичен" и може да бъде видян в страницата на хор "Покров на Пресвета Богородица" във Фейсбук: https://www.facebook.com/choirpokrov.

Вход свободен.