15 април 2024, понеделник

Св. апли Аристарх, Пуд и Трофим
church

Закриване творческата година на танцовите състави при читалище „Цвят - 1870”, гр. Видин

| Автор: Видинска митрополия

Закриване творческата година на танцовите състави при читалище „Цвят- 1870”, гр. Видин

На 28 май на откритата сцена пред художествената галерия „Никола Петров” в гр. Видин се състоя празничен концерт, по случай закриването на творческата година на танцовите състави при читалище „Цвят - 1870” и изпращането на 7 от абитуриентите от представителния танцов състав.

На тържествения концерт бяха изпълнени различни танци, които зарадваха многобройната видинска публика и създадоха празнична атмосфера.

Читалище „Цвят” подслонява под своя покрив няколко танцови школи, които достойно представят Видин и България на големите световни сцени.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празникът на читалището бе достойно уважен от архимандрит Поликарп и монах Максим от Видинската света митрополия.

Прекрасни бяха изпълненията на най-малките фолклорни участници, на джаз състав „Фейм”, на детския джаз състав и на представителната фолклорна танцова група. Накрая от името на ръководството на читалище „Цвят” неговият секретар, г-н Любомир Илиев, раздаде грамоти на 7 завършващи танцьори от представителната фолклорна формация, както и 2 грамоти на завършващи курса по английски към читалището.

След кратко приветствие от името на митрополит Дометиан и светата митрополия архимандрит Поликарп раздаде по една Библия на Новия Завет на всеки един от завършващите танцови труженици.

Текст и снимки: монах Максим