28 февруари 2024, сряда

Преп. Василий Изповедник. Св. мчца Кирана Солунска (Блажи се)
church

Православна мисъл

НОВА КНИГА: "НАШАТА НАДЕЖДА"

Излезе от печат ново, трето издание на една от класическите за Църквата ни книги "Нашата надежда" на Синодално издателство. То е изцяло обновено по отношение както на своята предпечатна подготовка, така и по своя художествен вид, който хармонира на топлия и загрижен пастирски текст.

korica_nadejda_m.JPG„Нашата надежда" се явява продължение на книгата „Нашата вяра", като тя се явява вече самостоятелен авторски труд на приснопаметния архимандрит Серафим. Състои се от просветителните негови беседи върху Блаженствата със задълбочени тълкования на значението им за живота на християнина. Всяко от блаженствата, указани от Самия Господ Иисус Христос в Проповедта Му на планината, е разгледано откъм популярния за времето на автора метод на визиране на конкретни добродетели и грехове, свързани с всяко едно от тях.

Предходното второ издание на книгата е реализирано от Синодално издателство през 1953 г. От тогава до сега изминаха не само много години, но и много нрави в българското общество на верните измени своя облик и насока. Но духовните ценности в човешкия живот, въпреки неизбежните промени в техните външни прояви, винаги са запазвали и ще запазват своята непреходна, вечна и неизменима духовна същност, произтичаща от тяхната Основа - крайъгълния Камък на обществото на Духа - Господ Иисус Христос.

 ***

Цената на книгата (7 лв.) я прави достъпна освен за духовните семинарии, за които е предназначена като учебно помагало, но и за най-широк кръг читатели.

Синодално издателство разполага с книгата.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за поръчки: 02 / 980 30 16.

 

 

Текст: Анула Христова, главен редактор "Книгоиздаване" - Синодално издателство