29 ноември 2023, сряда

Св. мчк Парамон и 370 мъченици. Св. мчк Филумен. Преп. Акакий Синайски
church

Православна мисъл

Нова книга „ОТВЪД СМЪРТТА” на архим. В. Бакоянис

korica11.jpgСинодално издателство представя своята нова книга „ОТВЪД СМЪРТТА. Къде са нашите покойници и как да се погрижим за тях”. Нейният автор - архимандрит Василис Бакоянис - е особено популярен в съседните православни страни Румъния и Гърция, където книгите му са широко популярни, обичани и се преиздават многократно.

Книгата му, която предлагаме на българския читател, надниква във вълнуващата мистерия на човешкия опит след смъртта. С достъпен и непринуден стил, което я прави изключително увлекателна за прочит, тя представя догматичните концепции на Църквата за човешката смърт, запознава ни с любопитни примери на личен следсмъртен опит, упътва ни каква може да бъде нашата най-добра християнска грижа и подкрепа за душите на ближните, напуснали този свят.

Със смелостта си да пристъпи аналитично към тази невидима реалност, авторът използва своя пастирски опит и богословска вещина, за да насърчи читателите си да се заредят със знание и духовна крепкост, за да имат сила и вяра дори пред лицето на смъртта да прославят Господа.

***

Книгата се разпространява в църковните книжарници.

Цена: 7 лв.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за заявки: 02/980 30 16 (Синодално издателство); 0884 833 199 ; 0879 937 433.