07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

Православна мисъл

Понятия като „мама

MamaTati.jpg

През новата учебна година във всички френски училища е въведен нов предмет: задължителна сексуална просвета. „Обучението" в тази област децата ще получават... от шестгодишна възраст. Сексуалното възпитание има за цел напълно да измести от съзнанието на децата представата за традиционните биологически роли - мъжката и женската, - заменяйки ги със схващането за така наречените социални полове.

Франция се превърна в поле за развитие на ново, неестествено човечество. Няма с какво да бъде сравнено упорството на правителството на Оланд за въвеждане на хомосексуални бракове, позволяващи осиновяването на деца от еднополови родители, редом с всички останали систематически прилагани мерки за възпитаване на поколение, за което няма да съществуват понятията „мъж" и „жена".

От страна на демократичното правителство не бе предложен никакъв алтернативен вариант. Предметът ще бъде въведен във всички френски училища, в това число - частните и религиозни учебни заведения. През февруари тази година Комисията по културните въпроси в Националния парламент одобри законодателна поправка, внесена от депутатката от социалистическата партия, Жюли Сомарюг, съгласно която всяко училище има мисията „да учи на полова равнопоставеност".

Според нея още от началното училище учениците трябва да изучават теорията за половата равнопоставеност, за да им бъде показано, че различията между мъжете и жените се явяват не нещо естествено, а нещо исторически и социално привнесено и изфабрикувано.

Поправката беше подкрепена от председателя на комисията, а също така и от левите представители в парламента: социалисти, комунисти и близките на тях „еколози". Още на 19-ти март  Националният парламент на Франция прие на първо четене „закона за пола", отваряйки пътя към официално утвърденото покваряване на малолетните във френските училища.

Предложената концепция включва „Теория на видовете".  Не е трудно да се досетим за какви видове става дума, съдейки по въвежданата понастоящем класификация на половете, според която, за разлика от класическата систематизация на половете, един и същи човек би могъл да притежава различни видове полова принадлежност. Освен „старомодните" мъжки и женски полове, човек може да избере да бъде от хомосексуален (педерасти и лесбийки) или някакъв друг „вид" пол - като бисексуален, травеститен, транссексуален. Тоест хомосексуализмът, който до неотдавна по всички международни стандарти беше признаван за заболяване, днес ни се поднася като един от „видовете" сексуални отношения.

Самото понятие „пол" навлезе във френските учебници през 2011 г. Половата идеология въвежда концепция, съгласно която принадлежността към един или друг пол не се определя биологически, а се явява следствие от културното и социално развитие на личността в рамките на обществото.

Изведени до върха на своята абсурдност, в съвременна Франция тези съображения са станали „оправдание" повсеместно да бъдат узаконявани еднополовите бракове, да се дава разрешение на такъв тип извратени хора да осиновяват нормални и здрави деца, а ако се съди по текущите тенденции, всичко това ще стане основание и за узаконяването на педофилията, ще доведе до хомосексуален срив на младото поколение, на което още от най-ранна възраст извратеният секс ще бъде представян като основна цел и потребност в живота.

Когато подобна идеология се внедрява в такъв тип обществена институция от страна на самото правителство, и то като вид национално обучение, няма място за съмнение, че става дума за реализацията на глобален план за унищожаване на човечеството чрез изменение на фундаменталните представи за биологическото формиране на човешката сексуалност.

В началото на прицел бяха поставени безбрачието и утвърдените правила на сексуални взаимоотношения в традиционното семейство, след това дойде признаването на хомосексуализма за нещо нормално, сега се внедряват представите за многообразната полова принадлежност, които се явяват единствено и само основа за създаване на болно и напълно манипулируемо общество.

Руската Дума прие на трето четене закон за забрана пропагандирането на хомосексуализъм сред деца, като въведе административни наказания и глоби срещу извършване на подобни действия. За „редовите" пропагандатори санкциите са в размер между четири и пет хиляди рубли, докато пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения чрез средствата на медиите или интернет се санкционира с глоби между 40 и 50 хиляди рубли, а за юридически лица те са между 400 000 и 500 000 рубли. Чуждестранни лица, обвинени в пропаганда на нетрадиционни отношения, могат да бъдат депортирани от територията на Русия. Законопроектът беше внесен от Законодателното събрание на Новосибирска област и приет на 25 януари.

А през идната седмица, както съобщи говорителят на долната камара на парламента, Сергей Наришкин, в руския парламент могат да бъдат внесени и законодателни поправки, налагащи забрана за осиновяване на руски деца от страна на еднополови двойки, живеещи зад граница. В крайна сметка това се явяват напълно уместни мерки от страна на нашите законодатели, защото така, независимо от крясъците на разни съмнителни правозащитници, ще бъде поставена поне някаква бариера срещу антихуманните и противоестествени хомосексуални набези от страна на Запада. Всъщност може да се каже, че законодателството направи известна услуга и на самите тези защитници и носители на педерастията и лесбийството, защото при отсъствието на закона се беше надигнала спонтанна вълна за тяхното избиване насред улицата.

Превод: Анжела Петрова