22 юли 2024, понеделник

Св. мироносица и равноапостолна Мария Магдалина. Възвръщане мощите на св. свщмчк Фока
church

Православна мисъл

ЦЪРКОВНИЯТ КАЛЕНДАР 2013 г. на Св. Синод на БПЦ - джобен и стенен формат

Във връзка със зачестилото разпространение на фалшификати на Синодния църковен календар за 2013 г., вкл. и от многотиражни вестници, призоваваме православните християни да използват изданията на Св. Синод на Българската православна църква.

Синодалните издания са както следва:

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим и по решение на Св. Синод на БПЦ Синодално издателство пусна в продажба православния календар за 2013 г. в джобен и стенен вариант.

Призоваваме всички православни християни да използват тези издания на Църковния календар. Тези два календара - джобен и стенен формат - са и единствените, които са издание на БПЦ-Българска патриаршия и съдържат точните и правилно упоменати църковни празници и съответните дати, на които те се честват в БПЦ.

Тази година джобният формат на Църковния календар излиза в малко по-голям размер (10/14), с цел да бъде по-четивен. Както и е с допълнителен пети цвят (златен), за да може да се предотврати неговото фалшифициране. Стенният календар е с обичайния си формат (50/70).

Календарите могат да се закупят от православните храмове в страната на цена 1,50 лв.

Могат да се поръчат при домакина на Св. Синод на тел. 987-56-11, втр. 205.

NB! Напомняме, че за нарушаване на авторските права на Синодално издателство се носи и търси съответна наказателна отговорност.


kal_2013_2.jpg

kal_2013.jpgBig kal_2013.jpg