29 май 2024, сряда

* Преполовение. Св. прпмчца Теодосия (Тип. с. 465)
church

Поздравление от Александрийския патриарх Теодор ІІ към патриарх Максим по повод именния му ден - 2010 г.

Блаженнейши Митрополитe Софийски и Светейши Патриарше на цяла България, в Христа Бога многообични и възлюбени брате и съслужителю на наше Смирение, г-н Максиме, Ваше уважаемо Блаженство братски в Господа прегръщам и с преголяма радост споменувам.

С неoписуема сърдечна прегръдка в неизречимата връзка на мира, завладяващ всеки разум, желая да изразя от цялото си сърце най-добри пожелания и поздрави на ваше Смирение за духовното тържество на Вашата радост по повод светлия ден на святата памет на именния покровител на Ваше Блаженство.

Затова, от дълбочината на сърцето си Ви пожелавам „Бог на мира, Който чрез кръвта на вечния завет въздигна от мъртвите великия Пастир на овците - Господа нашего Иисуса (Христа)" (Евр. 13, 20-21), да запази в здраве годините от земната зестра на Ваше братообичано от нас Блаженство, за да можете да укрепите, осветите и отведете поверения Ви Негов народ към спасителни пасбища, към възхождане и прослава на святото Негово име и благотворен напредък на Православната наша Църква.

Както и досега, така и занапред, като прегръщам Ваше уважаемо Блаженство с празнично целувание, оставам Ваш възлюбен брат.

† Александрийски Теодор II

От Великия град
Александрия
11 януари 2010 г.