25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Беседите през ноември в Обучителния център на Софийска света митрополия

| Автор: Софийска света митрополия

Besedi2.jpg
Продължават беседите в Обучителния център на Софийската света митрополия. През идните седмици в понеделник вечер, от 18:30 ч., темите ще са свързана с евангелското и апостолското четива предишната неделя:
 
7.11 – „Кой се допря до Мене?“ За вярата и делата.
Гост-лектор: доц. д-р Любомир Тенекеджиев.

14.11 – „Кой е моят ближен?“ За тайната на поста.

21.11 – Празничен концерт по повод Деня на православната християнска младеж и семейство в митрополитски храм „Св. вмчца Неделя“(беседа няма да се провежда).

28.11 – „Кой може да се спаси?“ За Христовия мир.
 
Беседите ще води протойерей Сава Кокудев, свещенослужител в столичния храм „Св. София“ и преподавател в Богословския факултет на СУ „Св Климент Охридски“, заедно с гост-свещеници и богослови.
 
Очакваме ви!

+++

Пространството за православни беседи и духовни срещи отвори врати в сградата на Софийската света митрополия с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. Тематични разговори за честваните празници и евангелски събития, както и по актуални въпроси от духовния живот, се провеждат всеки понеделник от 18:30 ч. в Обучителния център на Софийската света митрополия. Записите на основната част от беседата се излъчват във вторник и четвъртък от 18:00 ч. в ефира на православно радио „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ , можете да ги откриете и в нашия аудиоархив на https://anchor.fm/radio-glas .

Обучителният център на Софийска митрополия се намира на ул. „Съборна“ № 11, вратата вдясно от входа на старинната църква „Св. Петка“, по стълбите на последния етаж.