29 ноември 2023, сряда

Св. мчк Парамон и 370 мъченици. Св. мчк Филумен. Преп. Акакий Синайски
church

Ден на християнското семейство в гр. Берковица

| Автор: Видинска митрополия

Ден на Хрестиянското семейство в гр. Берковица

Традиционно Видинска света митрополия отбелязва Деня на християнското семейство и младеж, като в дните преди и след Въведение Богородично в различните градове и села на епархията се провеждат специални тържества, изнасят се беседи и лекции за семейството, християнските основания и принципи за изграждането му, както и за съвременните проблеми стоящи пред него и младите хора, организират се концерти и редица други инициативи.

На 28 ноември в детския център ”Камбанка” в гр. Берковица се проведе тържество в чест на празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и младеж. Слово за празника произнесе Димитър Колев, възпитаник на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”.

На тържеството присъстваха Величкият епископ Сионий, архиерейският наместник на Берковска духовна околия свещеноиконом Петър, духовници, учители, много деца и младежи.

Младежкият хор при гимназия „Д-р Иван Панов” представи програма от народни песни, а детският танцов състав при Трето ОУ „Иван Вазов” поздрави присъстващите с художествено-танцова програма. Празникът завърши с детска дискотека.

Озвучаване: Владислав Трифонов