21 май 2024, вторник

* Св. велики царе равноапостолни Константин и Елена (Тип. с. 318, т. 3)
church

Иконом Лазар Георгиев и актьорът Ириней Константинов – гости в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2023-03-22.jpg

На 22 март (сряда) предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

В седмицата, в която отбелязваме Благовещение на Пресвета Богородица, празник и на майката-християнка, в студиото посрещаме иконом Лазар Георгиев, предстоятел на столичния храм „Св. Георги Победоносец“ в кв. Горубляне. Той ще ни разкрие смисъла от благата вест за Боговъплъщението на Спасителя, ще ни разкаже за своето енорийско служение, както и за благовестието в съвременното училище.

Вторият ни гост е многоуважаваният български актьор и директор на Театър „София“ Ириней Константинов. Той е племенник на изповедника за Христовата вяра архимандрит Ириней Попконстантинов, протосингел на Софийска митрополия в периода 1941-1944 г., който е убит от атеистичната власт броени дни след деветосептемврийския преврат. Гостът ни ще сподели лични спомени от историята на своя род и своя поглед към театралното изкуство.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .