15 април 2024, понеделник

Св. апли Аристарх, Пуд и Трофим
church

Иконом Любомир Стоянов и д-р Христо Алексиев в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-09-21.jpg

В седмицата след Кръстовден, първият гост в изданието тази сряда ще ни разкаже за празника, за неговото честване, както и за столичния храм, посветен на Въздвижението на Светия Кръст Господен – това е иконом Любомир Стоянов, предстоятел на храма в кв. „Лозенец“.

След него в студиото на „Живото слово“ имаме удоволствието да посрещнем д-р Христо Алексиев – българинът, който години наред е директор на църковна болница в Германия, а днес е ръководител на медицински център и председател на фондация за благотворителност чрез изкуство „Арс и хуманитас“. Той ще ни сподели каква е връзката между медицина, изкуство и вяра, както и за милосърдните инициативи на фондацията в подкрепа на децата от дома за сираци в с. Нови Хан.

Водещ на този брой на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .