15 юни 2024, събота

Св. прор. Амос. Св. мчк Исихий Доростолски. Св. Ефрем, патр. Сръбски, българин
church

Иконом Йоан Куков и Георги Тодоров за св. Георги в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-05-11.jpg

Днешният брой на предаването „Живото слово“ в ефира на православно радио „Епархийски глас“ е посветен на две събития – на празника на св. великомъченик Георги Победоносец, честван миналият петък, и на Възстановяването на Българската патриаршия през 1953 г., което отбелязваме на 10 май.

Първият ни гост е иконом Йоан Куков, предстоятел на старинния столичен храм-ротонда „Св. Георги Победоносец“. Той ще ни сподели за историята на храма и за подвизите на светиите с името Георги, свързани с ротондата.

След него в студиото посрещаме църковния историк и писател Георги Тодоров, който е и водещ на православното предаване „Светоглед“ по радио „Зорана“. С него ще си говорим за духовната връзка с именния му светец, за събитията около Възстановяването на Българската патриаршия, както и за новата му книга за сливенския храм „Св. София – Премъдрост Божия“.

Водещ на днешния брой е Пламен Михайлов.

+++

Предаването „Живото слово“ можете да слушате всяка сряда от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта, на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org .