24 април 2024, сряда

Мчк Сава Стратилат (Прежд. лит.)
church

ИЗЛОЖБА НА НАЙ-ДОБРИТЕ ФОТОГРАФИИ НА САЙТА Orthphoto В РАЗГРАД

| Автор: Русенска митрополия

Изложба

На празника на свети пророк Илия (20 юли 2009 г.) в Етнографския музей на Разград Негово Високопреподобие архим. Емилиан, игумен на Басарбовския манастир и епархийски съветник, откри изложба на православни фотографии Orthphoto 2004 - 2009. Гости на събитиeто бяха Негово Високоблагоговейнство иконом Георги Иванов, архиерейски наместник на Разградска духовна околия, Негово Благоговейнство свещеник Димитър Димитров, г-н Ангел Младенов, секретар на Русенска света митрополия, г-н Иван Иванов, директор на Разградския етнографски музей, и г-н Атанас Димитров, координатор на сайта за България. Изложбата е посветена на петгодишнината на едноименния сайт, в който са публикувани снимки от живота на Православната църква от цял свят.

Църковният хор при храм “Св. Николай” с диригент маестро Красен Иванов изпълни църковни песнопения, с които възрадва гостите на изложбата. След това всички гости се включиха в коктейла по повод експозицията.

Изложбата включва част от най-добрите и най-популярни снимки от сайта и се очертава като най-логичен начин за показване на стойността, красотата и богатството на православните християнски църкви и традиции от цял свят.

Експозицията се реализира със съдействието на Русенска света митрополия, Църковното настоятелство при храм “Св. Николай” – Разград, Етнографски музей – Разград и координатора на сайта за България.

Всеки желаещ ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Етнографския музей на Разград до 16 август 2009 г.

Текст: Атанас Димитров координатор на Orthphoto за България Озвучаване: Боряна Николова

Прикачени файлове

изложба [470.18kB]