18 април 2024, четвъртък

Преп. Йоан. Св. мчк Виктор (Прежд. лит.) (Тип. с. 438)
church

НОВИНИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ЕПАРХИЯ

| Автор: Великотърновска митрополия

В.Търновска св. митрополия

Днес - 05.08.2009 г. от 10.30 ч. на посещение в светата Митрополия при Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий беше инж. Йордан Стойков – кмет на град и община Севлиево, заедно с главния архитект на града – арх. Йорданка Христоскова. В продължение на час и половина те водиха особено ползотворни разговори относно бъдещия храм „Св. Петка Търновска” в Южния район на град Севлиево.

Петковден още от началото на ХХ век е празник на града и св. Петка е покровителка и молитвена застъпница за този хубав централен край на България. В края на срещата митрополит Григорий призова „Бог да помага и да наспорява дарители, инженери, строители, севлиевци и всеки, който с обич и на дело желае да помогне за това богоугодно дело – още повече, че Общинският съвет и Кметството имат своите благи намерения.”

Същия ден от 18.30 ч. во главе с Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий ще се отслужи всенощно бдение в Преображенския манастир по случай Господския и храмов празник за манастира.

На 06.08.2009 г. Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи света Литургия в град Свищов - храм „Св. Преображение Господне”, където председател на църковното настоятелство е протойерей Димитър Маринов и енорийският живот под негово ръководство е на голяма висота.

На 07.08.2009 г. предстои редовно заседание на Великотърновския епархийски съвет.

Озвучаване: Боряна Николова

Прикачени файлове

В. Търново [451.10kB]