26 март 2023, неделя

4 Неделя на Великия пост Преп. Йоан Лествичник. Събор на св. архангел Гавриил. Св. мчк Георги Софийски, Стари. Гл. 8, утр. ев. 8, ап. Евр. 6:13-20 (с. 330), лит. ев. Мк 9:17-31 (Вас. лит.) (Тип. с. 436)
church

ПИСМО ДО КМЕТА НА СОФИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ ОТ ДЕКАНА НА БОГОСЛОВСКИЯ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ ВЪВ ВРЪЗКА С ГЕЙ-ПАРАДА НА 27 ЮНИ

| Автор: Българска Патриаршия

БФ при СУ

Във връзка с предстоящия на 27 юни гей-парад, деканът на Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски” доц. д-р Емил Трайчев изпрати до кмета на София г-н Бойко Борисов следното писмо:

„По решение на Факултетния съвет на Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски” в подкрепа инициативата на нашите студенти за недопускане провеждането на предстоящото „Рейнбоу френдшип шествие” на 27 юни, се обръщаме към вас като градоначалник и защитник на моралните ценности на столичани да направите всичко възможно това недостойно събитие да не се осъществи.

Световната история ни е показала, че моралното разложение на една нация, неминуемо довежда до нейното обезличаване и в края на краищата до фактическото и разложение. Ето защо апелираме към вас да не допускате това беззаконие. Кметът на Москва г-н Юри Лужков тази година по категоричен начин забрани като „морално недопустимо” провеждането на същото шествие и нарече хомосексуализма „сатанинско зло”. Ето защо нека заедно се обявим против подобни явления и по всякакъв начин да се стремим да възстановяваме онези идеали, чрез които България е просъществувала през вековете.

С уважение: доц. д-р Емил Трайчев”

Писмото е с изх. № 131/17.06.2009

Озвучаване: Мариана Иванова

Прикачени файлове

Озвучаване: Мариана Иванова [1.14MB]