30 ноември 2022, сряда

* Св. ап. Андрей Първозвани (Тип. с. 130) (Андреевден) (Разрешава се риба)
church

Протойерей Георги Димитров и протойерей Стелиян Кунев в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-06-22.jpg

На 22 юни, сряда, ще се излъчи поредният брой на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

В изданието ще се обърне внимание на празника на Всички български светии, който отбелязваме идната неделя, 26 юни.

Защо е важно да се молим на светиите и да ги почитаме, как те се застъпват за нас и има ли храм в София, посветен на Всички български светии – по тези въпроси ще разговаря протойерей Георги Димитров от столичния храм „Св. Троица“ в кв. „Редута“.

След него в студиото ще посрещнем протойерей Стелиян Кунев от Сливенска епархия, предстоятел на бургаския храм "Св. Пимен Зографски". Той ще представи детския албум с жития и икони за оцветяване на български светии, изготвен от неговата съпруга, както и новата си книга „Византийски източници за исляма“.

Водещ на този брой на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .