18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Свещеник Евтимий Куков и Филипа Каменова – гости в „Живото слово"

| Автор: Софийска света митрополия

2022-12-21.jpg

Утре, 21 декември (сряда), предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия  „Епархийски глас".

Намираме се в края на Рождественския пост и само след няколко дни той ще се осмисли и увенчае със събитието, което го предполага – раждането в плът на нашия Спасител Господ Иисус Христос. Именно за вечно подновяващия се спомен за това грандиозно вселенско събитие ще си поговорим със свещеник Евтимий Куков от старинната столична базилика „Св. София". С него ще разсъждаваме и по темата какво всъщност означават думите: „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!".

Във втората част на предаването ще гостува Филипа Каменова, доктор по медицинска, клинична психология и православна християнка. Ковид поотмина, но продължаваме да пребиваваме в каскада от кризи – икономическа, вътрешнополитическа, геополитическа, военна и др. С Филипа ще обсъдим какви предизвикателства пред нас  поставя това смутно време. Как да борим тревожността и унинието преди всичко духовно, но и психологически и защо двете не са противопоставени, а взаимно свързани?

Водещ на този епизод на „Живото слово" ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово" можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас" на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .