27 септември 2023, сряда

Св. мчк Калистрат и дружината му. Св. апостоли от 70-те Марк и Аристарх
church

Българският патриарх Неофит прие посланика на Гърция у нас

| Автор: Българска патриаршия

IMG_9412.JPG

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на среща Н. Пр. Алексиос Мариос Либеропулос, Посланик на Гърция в България. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия. 

По време на срещата Негово Превъзходителство изтъкна добрите отношения между България и Гърция, както в духовен план, така и в обществено-политически. Поставен бе и въпросът с отслужването на богослужения в храма на посолството на Гърция у нас -  "Св. Георги", както и ползата от духовно общуване между българите и гърците, които взаимно посещават духовните огнища на двете държави - манастири и храмове. 

Негово Светейшество пожела на новия посланик успех в работата и в съработничеството между двете държави. Срещата завърши с благопожелания и надежди за още срещи и работа в различни полезни както за обществото, така и за Църквата проекти. 

На срещата участие взеха и Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Теодор Атанасов, началник "Кабинет" на Българския патриарх и Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия. 

Текст и снимки: Ангел Карадаков