02 октомври 2022, неделя

2 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. свщмчк Киприан и св. мчца Юстина. Св. Андрей, юродив заради Христа. Гл. 7, утр. ев. 5, ап. 2 Кор. 6:1-10 (с. 178), лит. ев. Лк 6:31-36
church

Иконом Стилиян Табаков и проф. Клара Тонева в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

16-03.jpg

Тази сряда, 16 март, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

Във втората седмица на Великия пост темите са повече от интересни.

Първият ни гост днес е иконом Стилиян Табаков, предстоятел на столичния храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ и председател на Поклонническо-просветния център към Софийска света митрополия „Св. Йоан Рилски“. С него ще си говорим за смисъла на поста, за поклонничеството като пътуваща Църква, както и за светиите на ХХ в.

След него в студиото ни посрещаме проф. Клара Тонева – първата жена професор по богословие в България. Тя ще ни сподели своя поглед върху проблемите на съвременната религиозност, борбата със светския дух и християнското отношение към различния.

Водещ на този брой на предаването ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.