20 април 2024, събота

* Акатистна събота. Чудотворна икона „Златна ябълка”. Преп. Теодор Трихина. Св. ап. Закхей. Св. Николай (Жички) (Злат. лит.) (Тип. с. 440)
church

Полагане на основен камък за храм "Св. Арх. Михаил" в Хасково

| Автор: Пловдивска митрополия

1.jpg

На 28 февруари с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, положи основния камък за изграждане на храм, посветен на св. Архангел Михаил в района на 31-ви механизиран батальон (Военно формирование 52 740) в Хасково от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

В съслужение с епископа бяха: архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Георги Тодев – архиерейски наместник на Хасковска духовна околия, и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“.

На полагането на основния камък присъстваха: командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, командирът на 31-ви механизиран батальон подполковник Иван Бонев, заместник-кметът на Хасково г-н Динко Тенев, заместник-областният управител г-н Митко Петров, командири, офицери и войници.

В края на богослужебното последованиe епископ Арсений преподаде на всички архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, благодари на инициаторите и ктиторите на храма, като благопожела и благослови успех в доброто и богоугодно начинание на строителите, които ще се трудят за изграждането на храма, и Бог да благослови и скорошното му освещаване.