25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Празничен концерт за Въведение Богородично се проведе в гр. Дупница

| Автор: Софийска света митрополия

52506064636_c1155f23f7_o.jpg

На 17 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в гр. Дупница се проведе празничен концерт, посветен на Въведение Богородично – Деня на християнското семейство и младеж.

Празничното тържество беше организирано от Дупнишко архиерейско наместничество. В него се включиха деца, изучаващи предмета Християнство-Православие в Дупница, църковният хор при храм "Св. вмчк Георги Победоносен" в Дупница и мъжкият хор "Св. Йоан Рилски", гр. Дупница.

Тържеството беше уважено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, духовници от Дупнишка духовна околия, учители, родители, множество вярващ народ и гости.

След тържеството епископ Поликарп произнесе кратко слово, в което говори за смисъла на празника Въведение Богородично, както и за примера, който светото семейство на Света Богородица дава на днешното съвременно семейство. Епископът пожела на всички присъстващи достоен предстоящ празник, както и с всички сили да се стремят за утвърждаването на българското семейство в православната вяра, надеждата в Бога и любовта, която изгражда семейството като пример и за идните поколения.

Негово Преосвещенство благодари на всички участници в концерта и на присъстващия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и пожела тази инициатива на Българския патриарх да се утвърди като традиция в духовните околии на Софийска епархия, за вдъхновяването на нашия народ в доброто и полезното.

От името на всички, поздрав към епископ Поликарп поднесе ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и организатор на празника. Той поднесе на епископа красив букет с пъстри цветя.

На участниците в концерта бяха раздадени скромни подаръци от Софийска митрополия.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.