07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

Великият пост - протойерей Антоний Милушев и Димитър Митев в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

DSC.jpg

В сряда (9 март) от 20:30 часа предстои поредното издание на предаването за вяра и култура в ефира на радио „Епархийски глас“ - „Живото слово“, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта.

В първата част на предаването по темата за началото на Великия пост ще гостува  протойерей Антоний Милушев, свещенослужител в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Отец Антоний ще говори за покайния канон на св. Андрей Критски; за парадоксалната радостотворна скръб, характерна за нас християните, особено през великопостния период; за Войната като изпитание за всички ни; за любимата му Света Гора; за това какво е да служиш в най-големия храм в България – дом и символ на Православието у нас. И не на последно място – за новостроящия се храм „Св. Пимен Зографски“ в район „Изгрев“, на който той е предстоятел.

А във втората част на „Живото слово“ ще се срещнем словесно с човека, който събра историите на родни и чуждестранни презвитери в нашумялата в православните среди и не само книга „Как станах свещеник“ - Димитър Митев.

Водещ на този брой на предаването ще бъде Ангел Иванов.

Медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ можете да слушате тук: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.