18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Православна мисъл

ИСКОНИ - програма за православна култура

„Искони бе Слово” (Иоан. 1:1, старобълг. ез.)


Iskoni_nadpis copy.pngБоговдъхновената дума „искони” (в начало) е първата дума написана на глаголица от ръката на св. равноапостол Кирил, защото с нея започва и самото Свещ. Писание – книга Битие. Нейният смисъл препраща към Христа, исконното Слово, защото „Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.” (Иоан. 1:3)

Тази откровенческа дума прие за свое наименование лицензираната туроператорска фирма за православни поклоннически и образователни пътувания в страната и в чужбина „ИСКОНИ”. Фирмата е част от програмата за православна култура „Св. Княз Борис”, която осъществява своите дейности с благословението и подкрепата на Софийска св. митрополия.

Основен акцент в пътуванията са посещенията на православни храмове, монастири, свети места, участието в православни богослужения, поклонение пред чудотворни икони и свети мощи. Паралелно с това в програмите на пътуванията е отделено и значително място на историческите и културните забележителности. Пътуванията са придружени винаги с богата лектория, като за целта екскурзоводите са специалисти в областта на богословието, историята и изкуствознанието.

Програмата за пътуванията се обогатява и допълва целогодишно. Тя, както и програмите на самите пътувания, своевременно се публикуват в бюлетина на „Искони” и интернет страницата на фирмата. За всички пътувания може да се получи и детайлна подробна информация по телефона или в офиса на „Искони”.

 Програмата за православна култура „Св. княз Борис” включва и редовни беседи на православна тематика. Те се провеждат в Енорийския център към храм "Свв. Кирил и Методий" на Женския пазар.

Темите на беседите, както и времето на тяхното провеждане можете да проследявате на интернет страницата на „Искони”, както и по телефона, посочен по-долу.

Адрес на фирма „Искони”:
София 1000, ул. “Княз Борис I” № 107

тел./факс: 02/981 76 19 и 02/ 988 85 08,
GSM: 0899 857 704;

e-mail: [email protected]

website: www.iskoni.com

Работно време: от понеделник до петък между 10.00 и 18.30 ч.