20 април 2024, събота

* Акатистна събота. Чудотворна икона „Златна ябълка”. Преп. Теодор Трихина. Св. ап. Закхей. Св. Николай (Жички) (Злат. лит.) (Тип. с. 440)
church

Три цикъла беседи започват от октомври в Обучителния център

| Автор: Софийска света митрополия

Besedi2.jpg

Беседите в Обучителния център на Софийската св. митрополия ще бъдат подновени от началото на месец октомври с нова програма. Предвиждат се три цикъла тематични дискусии с различни гости, редуващи се всеки понеделник от 18:30 ч.:

+ „Светите отци и съвремието“ – четене и обсъждане на душеполезни слова от светиите;
+ „Православните богослужения“ – смисъл и символика на вечернята, утренята, литургията, тайнствата;
+ „Българска църковна история“ – важните християнски събития и личности от нашето минало.

Първата беседа за сезона ще се проведе на 2 октомври, на тема: „С болка и любов за съвременния човек“. Лекцията по едноименната книга със слова на св. Паисий Светогорец (част Въведение) ще води иконом Дилян Цветков, предстоятел на столичния храм „Св. прор. Илия“ в кв. „Княжево“, а модератор на дискусията ще бъде Пламен Михайлов.

+++
Записите на основната част от беседата се излъчват във вторник и четвъртък от 18:00 ч. в ефира на православно радио „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ . Обучителният център на Софийска митрополия се намира на ул. „Съборна“ № 11, вратата вдясно от входа на старинната църква „Св. Петка“, по стълбите на последния етаж.